Shiatsu

Een shiatsumassage
duurt ongeveer 50 tot 60 minuten

  • ‘Shiatsu’ is een massagevorm uit Japan, letterlijk vertaald ‘vingerdruk’ en komt voort uit een lange traditie van de Oosterse Natuurlijke Geneeswijzen.
  • Deze drukpuntmassage werkt in op de stroom van de meridianen of energiebanen in het lichaam, stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam en helpt om terug gezond te worden en te blijven.
  • Shiatsu is een complementaire behandelingsmethode met een holistische visie, en zodoende gericht op het helen van het geheel. Klachten of problemen worden benaderd vanuit een totaalbeeld van de mens zowel op fysiek, mentaal/emotioneel en spiritueel niveau.
  • Het Japanse Ministerie van Gezondheid erkent Shiatsu als een apart specialisme en omschrijft het als volgt: “Shiatsu is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen, waarbij zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op de menselijke huid, om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en specifieke klachten te behandelen.”
  • ‘Baransu’ is het Japans voor balans, evenwicht. Onder het moto, ‘balance is key’, balans is het sleutelwoord, wil ik werken om het evenwicht te vinden tussen je denken, je emoties, je vitaliteit en je spiritualiteit. De nadruk ligt voor mij op de eerste drie. Spiritualiteit vindt zijn weg wel als de andere min of meer in evenwicht zijn.
  • Als shiatsu practitioner probeer ik niks anders dan de juiste ingangspoorten (drukpunten) te vinden bij jou om jouw lichaam aan te zetten tot een meer gebalanceerde energiestroom. Het is een holistische benadering van jouw persoon.
  • Tom is gedurende meer dan drie en een half jaar geschoold geweest bij de Shiatsu Academie. Hij is daar heel snel assistent geworden in diverse shiatsu cursussen. Dit liet hem toe om zichzelf constant bij te scholen. Hij is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (www.shiatsu.be).

Kostprijs

50 euro

Reserveer nu